DSU laver sorg-sang for Norge

De unge danske socialdemokrater mindes venner med sang
DSU sætter ord og musik på tragedien i Norge.
DSU sætter ord og musik på tragedien i Norge. Foto: Bjern Larsson Rosvall / POLFOTO

Deres unge partikammerater blev brutalt myrdet, da Anders Breivik gik amok med sine skydevåben på øen Utøya i fredags og brutalt tog mindst 68 menneskers liv.

"Vi var måløse over det, der skete. Mange havde været kærester eller bekendte med omkomne," fortæller Morten Mikkelsen fra DSU.

Der skulle sættes ord på det kaos af følelser, der ramte de unge danske socialdemokrater i DSU. Derfor bad Morten Mikkelsen digter og sangskriver Carsten Bo om at skrive et digt til mindehøjtideligheden foran den norske ambassade.

Det digt er der nu blevet sat musik og billeder til i en video på Youtube.

"Vi håber den kan bidrage til at sætte ord på de følelser, vi alle har om massakren på Ytøya. På den måde kan vi få en fælles platform," siger Morten Mikkelsen.

"Det er en opfordring til, at de her mørkemænd ikke overtager vores samfund, men at vi kæmper videre mod dem og kæmper videre i endnu højere gear," lyder det fra den unge socialdemokrat.

Carsten Bo skrev også en mindesang, da den svenske statsminister Oluf Palme blev myrdet i Stockholm i februar 1986.

Dødsstallet efter massakren i fredags er nu oppe på 76 personer. 68 mistede liver på Utaya, og otte personer blev dræbt i eksplosioner i regeringskvarteret i Oslo.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.