DSBFirst får kniven af revisorer
Revisorer konkluderer i længe ventet rapport, at DSBFirst kun kan overleve, hvis svensker hoster op med kæmpegave. Foto: POLFOTO/FINN FRANDSEN / POLFOTO
Svenskerne skal give over 450 millioner kroner i gave til det kriseramte DSB-datterselskab, hvis det skal overleve, konkluderer ny rapport.

Den længe ventede rapport fra revisionsselskabet KPMG om økonomien i DSBFirst bliver offentliggjort i dag, skriver DR Nyheder.

Og her viser KPMG's udregninger, at DSBFirst kun kan overleve, hvis de svenske trafikudbydere forhøjer kontraktbetalingen med over 450 millioner kroner - det svarer til godt 10 millioner kroner mere om måneden.

Ifølge rapporten er det på trods af, at DSB har lavet en redningsplan med besparelser og effektiviseringer for over en milliard kroner..

Derfor tror revisorerne i KPMG ikke på, at redningsplanen kan gennemføres.

"Det er vores vurdering, at de planlagte forbedringsinitiativer er forbundet med betydelig usikkerhed og risiko for manglende implementering," skriver KPMG i rapporten.

Revisionsselskabet skriver, at der var problemer med økonomien stort set fra første dag, blandt andet fordi udgifter til lønninger og togvedligehold var langt højere, end hvad DSB havde fremvist i deres bud på Øresundskørslen.

Hvis DSBFirst går konkurs, risikerer Øresundspendlerne at stå uden transport, ligesom DSB og den skotske FirstGroup mister de garantier på flere hundrede millioner kroner, som er stillet over for danske og svenske trafikudbydere.

Kilde: DR