DSB klar med plan B for juletrafik
Dagene op til juleaften er årets mest travle. DSB forventer nu, at togene kører optimalt i netop den periode oven på strejken blandt DSB's værkstedspersonale. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Det forventes, at juletrafikken er reddet. Men arbejderne kan begynde at strejke igen, og derfor følger DSB nøje forhandlingerne fredag.

Der forhandles lige nu igen om vilkårene for DSB's håndværkere, som tidligere på ugen strejkede, og det lyder fra begge parter, at der er tale om svære forhandlinger.

Det betyder også, at DSB allerede har en plan B for juletrafikken i baghånden.

"Vi følger situationen nøje og sørger hele tiden for at kigge på, hvilke ressourcer vi har til rådighed. Og hvis det er, at håndværkerne nedlægger arbejdet igen, så laver vi en plan, som tilgodeser kunderne bedst muligt, ikke mindst i forhold til juletrafikken," siger DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov.

Håndværkerne genoptog arbejdet torsdag efter tre dages arbejdsnedlæggelse, En strejke, der gik hårdt ud over titusindsvis af passagerer pga. togaflysninger og forsinkelser.

Det er endnu uvist, hvordan det fredagens møde mellem værkstedsarbejdernes landsformand Flemming Rasmussen og DSB's ledelse ender.

"Hvis det er sådan, at håndværkerne forlader arbejdspladsen igen og nedlægger arbejdet, så har vi en ny situation. I en ny situation vil vi selvfølgelig sørge for at lave en køreplan, som kunderne kan regne med hen over julen, afhængig af hvornår en eventuel ny arbejdsnedlæggelse måtte gå i gang," siger Tony Bispeskov.

En af tingene, som de ansatte ønsker, er at få en aftale om pensionsindbetaling af deres resultatløn.

DSB's melding er, at togtrafikken allerede fungerer bedre i dag, at det vil blive endnu bedre mandag og at man vil køre på fuld blus, når folk skal hjem til jul, fortæller Tony Bispeskov.