DSB kan ikke afvise fyringer
Landets mange togpassagerer skal ikke frygte en fremtid med færre afgange og dårligere service, lover DSB. Foto: Martin Lehmann / POLFOTO
Kreativitet og dialog med medarbejderne skal sikre, at DSB fortsat kan tilfredsstille danskernes behov for toge og afgange til tiden.

DSB er i alvorlige økonomiske problemer. Det indrømmede selskabets administrerende direktør, Christian Roslev, da han ved middagstid holdt pressemøde under uret på Københavns Hovedbanegård.

"Vi er i alvorlig ubalance, og vi taber penge hver dag. Vi er i gang med en proces, hvor vi skal have bestyrelse og medarbejdere med på råd," siger Roslev.

I går sagde Dansk Jernbaneforbund, at DSB skulle fyre op mod 1.000 medarbejdere. Direktøren vil ikke afvise fyringer, men vil heller ikke kommentere de konkrete tal.

"Jeg kan ikke afvise afskedigelser, men jeg kan garantere, at vi kigger hele vejen rundt, og vi skal være kreative for at få det til at hænge sammen," siger administrerende direktør Christian Roslev.

Han garanterer, at selvom der skal spares, vil de danske togpassagerer ikke mærke forringelser.

"Kunderne er vores omdrejningspunkt, og jeg kan sige, at vi ikke kommer til at køre mindre men mere tog," siger Roslev.

Dermed holder direktøren fast i, at målene for 2030 fortsat er en fordobling af togene. Den oplysning går direkte imod Dansk Jernbaneforbund udmeldinger om, at fyringer vil koste halvdelen af alle togafgange.