DSB-arbejdere går hjem igen
Togtrafikken kan blive lammet i dag. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
Omkring 350 DSB-arbejdere har nedlagt arbejdet tirsdag morgen. Flere ventes at følge efter.

Arbejdsnedlæggelsen på DSB's værksteder fortsætter tirsdag morgen.

Omkring 350 smede, elektrikere og håndværkere har efter faglige møder valgt at gå hjem i protest over deres pensionsforhold.

I første omgang er de ansatte på S-togsværkstederne i Taastrup og IC 3-værkstederne i Aarhus gået hjem.

"De steder, hvor de har afsluttet møderne, har de besluttet at gå hjem igen. De er ret mopsede over den måde, de er blevet behandlet på på trods af den kæmpe indsats, de har gjort for at holde de gamle tog vedlige," siger landsformand for FO Jernbanedrift under Dansk Metal Flemming Rasmussen til Newspaq.

Mandag strejkede omkring 900 ansatte på værkstederne i protest mod, at deres resultatløn ikke tæller med i den løn, der bliver betalt pension af.

For 14 dage siden brød forhandlingerne med ledelsen om nye lokalaftaler sammen. Og der er ikke aftalt et nyt møde, fortæller Flemming Rasmussen.

"De skal først have tid til at lave nogle beregninger. Men at de ikke har tænkt sig om i de 14 dage, der er gået, det er ubegribeligt," siger han.

Togdriften på S-togsstrækninger og muligvis også IC 3-trafikken kan blive påvirket af arbejdsnedlæggelsen i dag.

Men en række faglige møder på andre af DSB-værkstederne i eksempelvis Fredericia, Randers og København er endnu ikke afsluttet.

Flemming Rasmussen vurderer dog, at der er overvejende sandsynlighed for, at også de ansatte på de øvrige værksteder vælger at nedlægge arbejdet.

DSB's ledelse har endnu ikke kommenteret tirsdagens arbejdsnedlæggelser, men i går sendte kommunikationsafdelingen denne udtalelse fra økonomidirektør og konstitueret administrerende direktør, Jacob Kjær:

"Som udgangspunkt må jeg tage afstand fra arbejdsnedlæggelser eller andre aktioner, der kan gå ud over DSB's kunder. Vi har en lang tradition for godt samarbejde med de faglige organisationer i DSB og ønsker at fortsætte det gode samarbejde."