Dronningen løb med filmpriser
Helen Mirren og filmen ’The Queen’ løb med to priser ved den prestigefulde Golden Globe-prisfest. ’Babel’, ’Borat’ og ’Dreamgirls’ fik hovedpriser med hjem fra Hollywood-festen.

Den britiske skuespiller Helen Mirren blev den store vinder med hele to priser for bedste skuespillerinde ved årets Golden Globe-uddeling mandag i Hollywood.

Og begge priser blev givet for roller som dronning: Den første for rollen som Elisabeth II i filmen ’The Queen’ og den anden som hendes forgænger i tv-serien med titlen ’Elisabeth I’.

Golden Globe-priserne uddeles af The Hollywood Foreign Press Association og bliver ofte taget som et fingerpeg om, hvilke film der kommer til at løbe med den Oscar-statuetterne til marts.

Prisen for bedste film gik til ’Babel’ med Brad Pitt, mens Martin Scorsese vandt sin anden Golden Globe for ’The Departed’.

’The Queen’ vand desuden prisen for bedste screenplay og var den ene af kun to film, som fik mere end en pris. Den anden var sangfilmen ’Dreamgirls’, som vandt både som bedste musical/komedie og for de bedste biroller med Eddie Murphy og Jennifer Hudson.

Aftenens morsomste takketale blev leveret af Sascha Cohen, der spiller den kazakhstanske journalist Borat i filmen ’Borat: Cultural Learnings of America to Make Benefit Glorius Nation of Kazakhstan’.

Sascha Cohen vandt prisen som bedste skuespiller i en komedie og takklede med ordene:

»Tak til alle de amerikanere, der endnu ikke har sagsøgt mig«.

Listen over alle vinderne ved årets Golden Globe-uddeling kan ses på organisationens hjemmeside: www.hfpa.org