Dronning overraskede borgmester med fornem gave
Dronning Margrethe gennemfører i år to sommertogter i Danmark, og i slutningen af august går turen også til Bornholms Regionskommune. Foto: Claus Bech/Scanpix
Dronningen tog fusen på Kalundborgs borgmester, da hun tirsdag begyndte sit sommertogt i byen.

Alt er planlagt ned til mindste detalje, når dronning Margrethe i disse dage besøger Kalundborg, som er første stop på hendes årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Men da majestæten tirsdag gik i land på byens havn, overraskede hun byens borgmester, Martin Damm, ved at afvige fra programmet og invitere ham og hustruen om bord på skibet.

Det skriver Billed-Bladet.

Dronningen havde nemlig en gave i ærmet til Venstre-borgmesteren, fortæller han til ugebladet.

- Jeg blev meget overrasket, for det var jo noget, der ikke stod i det ellers meget detaljerede program for dronningens besøg. Så der gik 1.000 tanker gennem mit hoved, fortæller Martin Damm.

Dronningen ventede på borgmesteren og hans hustru, Vivian, i agtersalonen, og her sagde hun et par ord, inden hun til stor glæde for Martin Damm satte Ridderkorset på hans revers.

Borgmesteren, der har stået i spidsen for kommunen siden 2009, havde ikke haft den mindste anelse om majestætens planer.

- Der tog dronningen virkelig fusen på mig. Og dronningen så ud som om, hun virkelig syntes, det var morsomt at kunne overraske med noget, der ikke stod i programmet og sagde bare, at hun mente, det var på tide, siger borgmesteren til Billed-Bladet.

/ritzau/FOKUS