DR vil kåre Miss Tørklæde - Asmaa jubler
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library
DR har startet en konkurrence, hvor unge muslimske kvinder skal dyste om at bliver Miss Tørklæde 2008. Et trossamfund kalder det over stregen . Asmaa Abdol-Hamid er begejstret.

Helt sorte, Gucci-tørklæder eller nogle med striber på.

Nu skal muslimske piger og unge kvinder dyste om, hvem der er den mest tjekkede tørklædepige i Danmark.

DR s ungdomsafdeling har iværksat en konkurrence, hvor en modeekspert skal være med til kåre Miss Tørklæde 2008 .

»Find dit mest stilfulde outfit frem og tage et billede fra hoften og op,« lyder det fra Skum , der er DR s website for unge.

Førstepræmien er et designertørklæde fra Mads Nørgaard og en iPod.

»Vi vil gerne i kontakt med alle de muslimske piger, som sjældent bliver hørt i tørklædedebatten, men som går mindst lige så meget op i moden og i hvor smukke de er,« siger Bjarke Ahlstrand, der er redaktionsleder i ungdomsredaktionen.

Enhedslistens politiker Asmaa Abdol-Hamid er begejstret for konkurrencen og opfordrer de unge muslimer til at stille op.

»Det lyder måske lidt overfladisk med Miss Tørklæde, men jeg synes bestemt, at pigerne skal stille op, hvis de har lyst. Det udfordrer den hårde og ubehagelig modstand der er mod kvindernes frihed til at bære tørklæde,« mener Asmaa Abdol-Hamid.

Koranen taler imod

Ifølge Koranen må muslimske kvinder ikke udstille deres skønhed, og derfor går DR over stregen med konkurrencen, mener formand for Islamisk Trossamfund i Odense, Smain Benyrbah.

»Jeg synes ikke, at muslimske piger skal udstille sig på den måde, og jeg vil klart opfordrer pigerne til at holde sig væk fra konkurrencen. DR går over grænsen, fordi tørklæder ifølge Koranen netop skal afdække seksualiteten. Kvinder må ikke vise deres skønhed,« siger Smain Benyrbah.

Det forbud tager redaktionslederen i DR nu ikke så tungt.

»Det kan godt være, at der er et par imamer, der bliver sure, men det tager vi altså ret afslappet, lige som vi gjorde med kritikerne af DR2-julekalenderen Yallarup Færgeby,« siger Bjarke Ahlstrand.

Gavner debatten

Asmaa Abdol-Hamid har også svært ved at se det problematiske i konkurrencen.

»Det handler ikke om at finde den smukkeste muslim, men om at vise mangfoldigheden af kvinder med tørklæde. Hvis bare pigerne sender anstændige og pæne billeder ind, ser jeg ingen problemer,« siger hun.

Imam Mohamad Jammal fra Skive er heller ikke betænkelig.

»Hvis formålet bare er, at skabe større forståelse for tørklædesagen, så synes jeg, at det er helt fint,« siger han.

faktaboks

Miss Tørklæde 2008-konkurrencen kører på Danmarks Radios hjemmeside ”Skum”.

Hjemmesider henvender sig mest til unge mellem 15 og 19.

 

Præmierne i konkurrencen er et specialdesignet tørklæde, en iPod og fem abonnement på Muslim Girl Magazine.