Dødssyg måtte vige for Foghs arm
Rigshospitalet beklager, at en uhelbredeligt kræftsyg kvinde blev fjernet fra sin stue for at gøre plads til Nato-generalsekretæren og hans brækkede arm. Foto: David Mdzinarishvili / POLFOTO
En 44-årig kræftsyg kvinde har sat sin advokat på sagen, fordi Rigshospitalet flyttede hende for at gøre plads til Anders Fogh Rasmussen.

Rigshospitalet valgte forleden at fjerne en 44-årig kvinde med uhelbredelig knoglemarvskræft fra sin sengestue for at gøre plads til Anders Fogh Rasmussens og hans brækkede arm.

Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

44-årige Susanne Larsen var netop blevet strålebehandlet for en knude i ryggen, som gjorde at hendes ryg faldt sammen og måtte støttes at et implantat.

Derfor lå hun indtil tirsdag formiddag på en stue med tv og gode forhold, indtil hun blev flyttet ind på et kontor, fordi Nato-generalsekretæren skulle opereres i den arm, som han havde brækket tre steder ved et cykelstyr.

Susanne Larsen fortæller til Ekstra Bladet, at hun lå i sin seng og måtte slå på en kop med en teske for at tilkalde personalet.

"Da jeg så fik et krampeanfald, hvor jeg kastede op, slog jeg med teskeen og jeg råbte, men der kom ikke nogen, så jeg lå i mit eget opkast," fortæller Susanne Larsen til Ekstra Bladet.

Rigshospitalets direktør er bekendt med sagen, efter at Susanne Larsens advokat har henvendt sig.

"Sådan som forløbet foreligger oplyst nu, så synes jeg bestemt, at det er beklageligt, og jeg er ked af det. Og på afsnittet der ved jeg, at de har taget skridt til, at det ikke sker igen," siger Torben Stentoft til Ekstra Bladet.