Dine pensionspenge satses i småvirksomheder
PFA vil satse på små virksomheder i vækst, når dine pensionspenge skal investeres Foto: AP Arkiv/Vincent Yu / POLFOTO
PFA Pension sender en halv milliard efter vækstvirksomheder. Det er både til gavn for kunderne og samfundet, er vurderingen.

Nu skal dine pensionspenge bruges til at støtte små virksomheder i deres kamp for at komme frem på markedet.

PFA pension vil investere 520 millioner kr. igennem en fond, som stiller kapital til rådighed for små og mellemstore vækstvirksomheder.

En aftale, som pensionsselskaberne, ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond har indgået med regeringen danner baggrund for investeringen. Koncernchef for PFA Pension Henrik Heideby lægger da heller ikke skjul på, at pensionsselskabet måske ikke selv havde fundet på at investere i vækstvirksomhederne.

"Initiativet er taget af regeringen, og det er ikke sikkert, at vi selv havde gjort det, hvis ikke det var startet der", siger koncernchefen til Newspaq.

Henrik Heideby forsikrer dog, at PFA pension altid vægter kunderne højest.

"PFA går ikke på kompromis med kundernes tarv. Vi har derfor støttet etableringen af Dansk Vækstkapital under den betingelse, at det samtidigt er en god investering for pensionsselskaberne. Det mener vi, at det er. Derfor er vi klar til at investere en halv milliard gennem fonden", siger Henrik Heideby i en pressemeddelelse.

Søren Meldgaard, finansiel rådgiver i det uvildige rådgivningsfirma Uvildige.dk, mener ikke umiddelbart, at der grund til at frygte, at alle dine pensionspenge drysser direkte ned i lommen på mere eller mindre tvivlsomme iværksættertyper.

"Det er et lille beløb i forhold til, hvor mange penge de har derinde," siger finansrådgiveren til Newspaq. "Jeg ser det egentlig bare som en del af risikospredningen i deres investeringsstrategi"

Søren Meldgaard vurderer, at pensionskasserne i Danmark råder over ca. 14.000 milliarder kr., og i det lys er de 520 millioner kun en dråbe i havet i den samlede investeringspulje.

PFA's beslutning om at investere i de små virksomheder bunder sandsynligvis i et ønske om at vise, at PFA tager socialt ansvar, vurderer Søren Meldgaard.

"Det er kun dejligt at se, at de også vil gøre noget for at bringe Danmark op at køre igen", siger finansrådgiveren.