DHL-chef ligeglad med ansattes alder: Så længe de leverer varen
Høj alder er ingen hindring for de ansatte i DHL, fortæller Peter Ibsen. Tvært imod. Foto: Privat
I firmaet DHL er alder ingen hindring for, at man kan blive ansat. Det fortæller en af transportfirmaets direktører.

Når man bliver ansat i transportfirmaet DHL, er det ikke afgørende, hvilket årstal der står i ens fødselsattest. Tværtimod er det udelukkende ens kompetencer, der betyder noget.

Det fastslår Peter Ibsen, der er direktør i kundeservice ved DHL i Vallensbæk vest for København.

- Vi kigger ikke på alderen, for vi har ikke nogen fast pensionsalder eller ældrepolitik. Timemæssigt skal de ældre være nøjagtigt det samme værd som alle andre, siger han til Avisen.dk.

Han er chef for den medarbejder, der på verdensplan er DHLs ældste medarbejder. Det er den 81-årige Aase Brieg Lindberg, der ofte er afdelingens bedste sælger.

- Hun leverer varen som alle andre. Derfor er hendes alder fuldstændig uvedkommende, så længe hun er glad og tilfreds med sit arbejde, siger han. 

Ældre er mindre syge

Peter Ibsen er ikke i tvivl om, hvad fordelen er ved at have seniorer ansat.

- De er meget sjældent syge. Aase har overhovedet ikke haft en eneste sygedag, og hun er ikke bundet af at have ferie der, hvor skolerne har ferie, siger han.

At mange ældre har et lavt sygefravær, viste en undersøgelse blandt HK's medlemmer i 2014. Den viste, at hver tredje ansatte over 50 år ikke havde haft en eneste sygedag i løbet af et år.

For de ansatte under 50 år kunne kun hver femte prale af det samme.

Derudover er der tit noget roligt over ældre medarbejdere, forklarer Peter Ibsen og bruger Aase Brieg Lindberg som eksempel:

- Hun har en rolighed med de opgaver, hun varetager. Og hun dygtiggør sig. Unge mennesker er i højere grad sådan, at hvis de bliver gode til noget, så skal de snart videre og vil forfremmes. De er meget mere utålmodige.

"Dumt når alderen er stopklods"   

Endnu en fordel ved, at man i DHL ikke har en fast pensionsalder, er, at man ikke tvinger gode medarbejdere på pension alene på grund af deres alder, mener Peter Ibsen.

- Folk kan jo blive depressive, hvis de bliver sagt op på grund af deres alder. Det er der ingen grund til at byde folk, mener han.

Samtidig kan bagsiden være, hvis en medarbejder bliver indhentet af sin alder, men nægter at gå på pension. I den situation vil man som chef være nødt til at opsige dem, pointerer han.