DF vil lukke asylcentre
DF går endnu engang efter at sætte fokus på udlændingeområdet i en valgkamp. Foto: Carsten Snebjerg / POLFOTO
Asylansøgere skal fremover sendes til centre i deres nærområde, hvor deres sager skal behandles, foreslår DF.

DF fremlægger flere stærkt opsigtsvækkende planer på udlændingeområdet.

Partiet ønsker at nedlægge danske asylcentre og i stedet oprette centre i asylansøgernes nærområder - navnlig Nordafrika, Pakistan, mellemøsten samt på Afrikas Horn.

Centrene skal oprettes i samarbejde med England, Holland og Australien, siger integrationsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

"Vi vil lukke et antal asylcentre i Danmark, selvfølgelig vil der stadigvæk være nogle f.eks Center Sandholm, som er et stort asylcenter i dag, og så vil vi oprette lokale asylcentre i nærområdet tæt på, hvor flygtningesituationen kommer" siger han til Newspaq.

Fremover vil asylansøgere kun være i Danmark i kort tid. De skal modtages ved grænsen, registreres og derefter sendes tilbage til deres nærområde, hvor deres vil blive behandlet i centrene.

Forslaget kritiseres skarpt af flere partier. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen kalder planen afskyelig, og Venstre afviser lodret.

"Det er rigtig, at man kan hjælpe flere mennesker i nærområderne for de samme penge end ved, at de er i Danmark. Men det gør vi allerede i dag, og det vil vi ikke ændre på," siger politisk ordfører i Venstre, Ellen Trane Nørby, til BT.

Kilde: BT