DF-top går ind i sag om falsk Facebook-profil: "En vanskelig situation"

- Det er en vanskelig situation, siger Peter Skaarup om Dorthe Ullemose og den falske Facebookprofil. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen / Keld Navntoft / Ritzau Scanpix)

Peter Skaarup (DF) vil ikke svare om, om den pinlige sag får konsekvenser for Dorthe Ullemose, der dog skal stå skoleret ved en personlig samtale med gruppeformanden.

Sagen om en falsk Facebook-profil klæber sig til den fynske DF-profil Dorthe Ullemose. Folketingsmedlemmet har over for Fyns Amts Avis indrømmet, at hendes egen datter stod bag en profil ved navn Tom Jensen.

Den fiktive mand har trofast bakket Dorthe Ullemose på i debatter på Facebook og i kommentarspor til artikler på Fyens.dk, mens partifæller og politiske modstandere har fået med grovfilen af profilen.

Dorthe Ullemose - der også sidder i byrådet i Svendborg - afviste i første omgang, at hun kendte en person ved navn Tom Jensen, mens hun ikke ønskede at svare på, om hun selv stod bag profilen.

Læs også:  DF'er i søgelyset for at stå bag mystisk Facebook-profil

I fredags skrev hun til Fyens Amts Avis, at det var hendes voksne datter, der havde oprettet den mystiske profil.

Læs også: DF-politiker: Min datter stod bag falsk facebookprofil

I dag, tirsdag, har Ekstra Bladet talt med Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup om sagen. Han siger til avisen, at partiets top endnu ikke har talt med Dorthe Ullemose, men at hun kan se frem til en personlig samtale med gruppeformanden.

Peter Skaarup kalder sagen for uheldig, men vil ikke svare på, om den får konsekvenser for den fynske politiker.

- Det er en vanskelig situation, Dorthe har stået i, og der har været meget kritik af hende. Så træder datteren åbenbart frem bag en falsk profil, og det synes jeg - uanset omstændighederne - ikke går, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Dorthe Ullemose har i den seneste tid været i medierne på grund af intern ballade hos hos Dansk Folkeparti i Svendborg. Partiet fik fire medlemmer stemt ind i byrådet ved kommunalvalget i november 2017, men i dag sidder hun alene tilbage i byrådssalen. 

De tre nu tidligere kollegaer har enten valgt at trække sig eller er blevet smidt ud af hovedbestyrelsen.

Læs også:  Ballade i Dansk Folkeparti: "Der er en diktator"