DF'er i søgelyset for at stå bag mystisk Facebook-profil
Er DF'eren Dorthe Ullemose også profilen Tom Jensen på Facebook? (Foto: Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix (arkiv))
DF'eren Dorthe Ullemose har ingen kommentarer til, at sprogforsker har fundet "påfaldende mange sproglige overlap".

- Jeg har ingen kommentarer.

Sådan afslutter Dansk Folkepartis udskældte medlem i Svendborg, Dorthe Ullemose, en konfrontation med Fyns Amts Avis.

Dagbladet vil gerne vide om byråds- og folketingspolitikeren står bag en profil på Facebook. Profilen bærer navnet Tom Jensen, tager Dorthe Ullemoses parti og anses for at være falsk.

Ifølge avisen kender ingen af Tom Jensens venner Tom Jensen, og en ekspert har sammenlignet Tom Jensens kommentarer med Dorthe Ullemoses og konkluderer, at der er "påfaldende mange sproglige overlap".

Dorthe Ullemose siger til Fyns Amts Avis, at hun ikke kender nogen med navnet Tom Jensen, men ifølge avisen indeholder en række af Tom Jensens kommentarer en viden, som indikerer, at der en forbindelse mellem dem.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Siger du, at det er en falsk profil? Er der ikke mange, der laver falske profiler, lyder det spørgende fra Dorte Ullemose til Fyens Amts Avis, da journalisten nævner over for den lokale DF-profil, at der i avisens debattråde er flere folk, der peger på, at det er Dorthe Ullemose, der står bag den mystiske Tom Jensen-profil.

Ekspert: Grund til bekymring

Det er sprogforsker ved Københavns Universitet, Tanya Karoli Christensen, der har hjulpet Fyns Amts Avis med at sammenligne et udvalg af tekster fra Dorte Ullemoses og Tom Jensens profil på Facebook.

- Der er grund til at være bekymret for, at samme person har skrevet begge sæt tekster, siger Tanya Karoli Christensen.

Hun peger på påfaldende mange overlap i de to sæt Facebook-kommentarer: Begge har tilføjet et ekstra "e", hvor det ikke hører hjemme. Dorthe Ullemose i ordet "eksempeler", Tom Jensen i "fortroelige", og begge bruger ordet "føj". Desuden anvender begge mellemrum både før og efter en parentes.

- Og så har de tendens til særskrivning i stedet for samskrivning - altså at skrive ord i to, selv om de skulle være i et. Dorthe Ullemose skriver for eksempel "søndags avisen", og Tom Jensen skriver "solo løb", siger Tanya Karoli Christensen, men understreger, at hun ikke kan sige noget entydigt.

Hun tilføjer dog, at er der er tale om en person, der forsøger at eftergøre Dorthe Ullemoses stil, så er vedkommende særdeles dygtig:

- Det er de færreste, der kan ramme rigtigt på alle niveauer på en gang, som vi ser det her, siger Tanya Karoli Christensen.

via Listen To News