DF til asylansøgere: Aflever din DNA

Asylansøgere skal afleverer en DNA-prøve, når de kommer til Danmark i fremtiden. Det mener Dansk Folkeparti, mens regeringen afviser.
Asylansøgere skal ifølge Dansk Folkeparti afleverer DNA-prøver i fremtiden. Arkivbillede.
Asylansøgere skal ifølge Dansk Folkeparti afleverer DNA-prøver i fremtiden. Arkivbillede. Foto: Scanpix/Reuters/Alessandro Bianchi

Spyt på en pind.

Det kræver Dansk Folkeparti for fremtiden fra samtlige asylansøgere i Danmark, skriver Berlinske.

Spyttet skal bruges til et DNA-register hos politiet, så kriminelle udlændinge, ifølge Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, undlader at søge asyl.

"Vi mener, at en DNA-registrering kan have en præventiv effekt, så vi ikke får alle mulige uønskede elementer til Danmark. Vi skal have ro og orden i det danske samfund, og derfor vil vi gå langt for at holde kriminelle udlændinge ude af landet," siger Marlene Harpsøe til Berlingske.

Det falder slet ikke i De Konservatives smag, og politisk ordfører Carina Christensen kalder det "et frygteligt forslag".

"Vi går aldrig med til at lave en registrering af bestemte grupper i samfundet. Det vækker tanker om noget, som jeg synes er meget, meget ubehageligt," fortæller Carina Christensen til avisen.

Også hos Venstre mener de, at Danmark skal være varsom med den slags registre.

"Der kan være et diskriminerende element i et register, der kun retter sig mod en afgrænset gruppe mennesker, og det kan give et problem i forhold til de internationale konventioner. Endelig stiller jeg mig tvivlende over for, om de økonomiske omkostninger ved at drive et sådant DNA-register står mål med fordelene," siger Kim Andersen til Berlingske.

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået, at alle nyfødte i Danmark blev DNA-registreret, men også her var regeringen i mod.

Kilde: b.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.