DF og LA vil have Løkkes rådgiver undersøgt
Hvad kendte Løkke Rasmussens rådgiver til skattesagen? Foto: (Niels Hougaard/POLFOTO) / POLFOTO
Undersøgelseskommissionen må se nærmere på Lars Løkke Rasmussens rådgivers formodede indblanding i skattesagen.

I dag er det kommet frem, at Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Mikael Børsting, har holdt møder med Peter Arnfeldt, tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen.

Det får Dansk Folkeparti og Liberal Alliance op af stolen.

De mindre borgerlige partier mener, at det interessante ved disse møder er, om de har omhandlet Helle Thorning-Schmidts fortrolige skatteoplysninger, som Arnfeldt også forsøgte at lække til Ekstra Bladet.

"Først skal kommissionen undersøge, hvad Peter Arnfeldt har lavet, og når Mikael Børsting har holdt møder med Arnfeldt i sagen, så er det også interessant, hvad de har udvekslet om fortrolige oplysninger, som ikke må videregives," siger Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

Han finder det næsten usandsynligt, at de ikke har vendt de personlige informationer. Og dermed kan Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver have haft kendskab til ulovlighederne. Derfor må den nu nedsatte undersøgelseskommission se nærmere på disse møder, siger han.

"Når vi ved, at Peter Arnfeldt ville dele ud af fortrolige oplysninger ud til Ekstra Bladet, og vi ved, at de har talt om den sag, så er det svært ikke at tro, at de har delt oplysninger om dette emne," siger Birk Olesen.

Dansk Folkeparti er enig:

"Det skulle næste være mærkeligt, om de ikke havde vendt den sag, da alle talte om den. Spørgsmålet er om der er foregået noget strafbart, og det må kommissionen nu finde ud af," siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

De to politikere understreger, at det ikke nødvendigvis betyder, at Lars Løkke Rasmussen har haft kendskab til de ulovlige forhold. Men det forhold bør kommissionen, også se nærmere på.

Hvis Løkke Rasmussen har kendt til informationerne, har han haft pligt til at stoppe ulovlighederne omgående.