VORES VALG

DF ønsker Helle Thorning god fornøjelse

Dansk Folkeparti tror ikke, at Socialdemokraterne får et ben til jorden, hvis de skulle få magten. Hvilket de dog heller ikke tror, de gør.
Foto: DIGE JENS / POLFOTO

Første exit-poll viser sejr til rød fløj og historisk tilbagegang til Dansk Folkeparti.

Og skulle regeringen vise sig at blive rød, når de sidste stemmer er talt op, så bliver det værst for Helle Thorning-Schmidt selv.

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis europaparlamentsmedlem, Morten Messerschmidt, der er hjemme for at støtte sit parti og deltage i valgfesten på Christiansborg.

"Hvis Helle Thorning-Schmidt, der aldrig har prøvet at indgå et forlig, og som i øvrigt er en helt blank politiker, skal navigere med så stærke støttepartier som Enhedslisten og De Radikale, så ønsker jeg hende hjertelig tillykke med det projekt," siger han til Newspaq, mens han napper flæskesteg og frikadeller på tallerkenen.

Helt så sortsynet er hans partifælde Søren Espersen ikke.

"Jeg er stadig optimist, for ved tidligere valg har vi også fået dårlige exit-polls, og så har det alligevel vist sig, at vi altid vinder, når resultaterne tikker ind. Det tror jeg også, kommer til at ske denne gang," siger han til Newspaq.

Den første exit-poll fra kl. 19 viser ellers, at DF går 0,9 procent tilbage til 12,9 procent af stemmerne. Det svarer til 23 mandater udfra TV2s måling og 21 på DR's måling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.