DF kræver redegørelse i mishandlingssag
Et plejeforældrepar er blevet tiltalt for at have vanrøgtet deres plejebørn over flere år. Der er i alt tale om ni børn. Foto: Colourbox
Dansk Folkeparti kritiserer det kommunale tilsyn i sagen om de vanrøgt-tiltalte plejeforældre fra Mern.

Der skal en redegørelse fra Vordingborg Kommune på bordet i sagen om de vanrøgt-tiltalte plejeforældre. Det mener Dansk Folkeparti, der vil kræve, at socialminister Benedikte Kiær (K) reagerer på sagen.

Det siger Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, til Newspaq.

"Det er på sin plads, at vi får et svar på, hvordan kommunen har ført tilsyn med den pågældende familie, for der er åbenlyst sket nogle svigt," siger Martin Henriksen, der også er formand for Folketingets Socialudvalg.

At DF kræver en redegørelse, betyder dog ikke, at der nødvendigvis er noget galt med reglerne på området, understreger socialordføreren.

"Sagen er den, at de regler, vi har i dag, var ikke i kraft, da denne sag foregik. Derfor kan man dårligt konkludere, at de nuværende regler er utilstrækkelige."

Han mener dermed, at det er for tidligt at sige, om der skal ændres i lovgivningen.

"Viser det sig ud fra den redegørelse, som vi får, at der er behov for at ændre i reglerne, er det klart, at vi skal være åbne over for det," slutter Martin Henriksen.

I dag er der blandt andet regler om, at kommunen skal føre tilsyn med plejefamilierne to gange om året. Mens overgrebene foregik i Mern, var det kun lovpligtigt med tilsyn en enkelt gang om året.