DF: Flyt til Lolland og få flere børnepenge
Dansk Folkeparti vil lokke kloge hoveder til Udkantsdanmark med løfter om sanering af studiegæld, lavere skat og ekstra børnepenge. Foto: Colourbox
Dansk Folkeparti vil lokke højtuddannede til yderområderne i Danmark med eftergivelse af studiegæld, lavere skat og flere børnepenge.

Højtuddannede er en mangelvare i udkantsområder som Lolland, Falster, Sønderjylland og Thy/Mors.

Derfor vil Dansk Folkeparti lokke de kloge hoveder til udkantsdanmark med løfter om skatterabat, eftergivelse af studiegæld og ekstra børnepenge.

Ideen om belønning til højtuddannede, der bosætter sig i de såkaldte "tiltagszoner" stammer fra Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt.

Han foreslog for få uger siden, at højtuddannede kan få afskrevet deres studielån med op imod 25.000 kroner om året, hvis de arbejder i et udkantsområde.

Ved det nyligt afholdte sommergruppemøde for Dansk Folkeparti var der bred opbakning til Morten Messerschmidts forslag, og partiet har nu nedsat en arbejdsgruppe på området.

Her skal man kigge på, om man efter norsk forbillede kan tilbyde højtuddannede andre goder såsom afgiftsfritagelse på elforbrug, reduktion i personbeskatning og forøgelse af børnepenge.

Morten Messerschmidt er glad for, at partiet bakker op om forslaget.

"Danmarks udkantsområder har massive problemer med at tiltrække højtuddannet arbejdskraft, samtidig har over 40.000 danskere ifølge Skat svært ved at betale deres studielån af. Lad os da slå to fluer med et smæk og gøre dette til en realitet - til gavn for lånere og til gavn for udkantsområderne," siger Morten Messerschmidt.