DF: Enhedslisten nedgør ufaglærte
Liselott Blixt, her fotograferet i sit hjem, har det meget svært med at blive kaldt kortuddannet, når hun har uddannet sig i knap otte år. Foto: Arkiv/Nicolai Svane / Scanpix
Det er nedladende, siger Liselott Blixt, om det brev hun i går modtog fra fire medlemmer af Enhedslisten.

Enhedslisten skyder helt ved siden af, når partiet i et åbent brev taler direkte til en række medlemmer af Dansk Folkeparti.

Det fastslår en af modtagerne Liselott Blixt, der er bundtmager og sosu-assistent, hvilket til sammen har krævet knap otte år på skolebænken.

"For mig er det et meget nedladende brev i og med, jeg står med flere uddannelser, der har varet tre-fire år. Tænk, at jeg på den måde skal rulles med ind over Enhedslistens måde at politisere."

Den skarpe reaktion kommer, fordi Enhedslisten i går afsendte et åbent brev under titlen til ni "ufaglærte og kortuddannede i Dansk Folkepartis folketingsgruppe". Heri opfordrede Thornings støtteparti DF'erne til genoverveje deres opbakning til Tilbagetrækningsreformen, som forkorter efterlønsperioden. Læs brevet her.

Brevet undrer Liselott Blixt.

"Det falder mig for brystet, at de gentagende gange siger, at det er så synd for de kortuddannede. 'De skal kunne gå på efterløn og er de mest usunde osv.'," siger sundhedsordføreren til Newspaq, og tilføjer:

"Problemet er, at de mennesker, som har taget en uddannelse på tre-fire år. De bliver nedgjort, som om de ikke er lige så meget værd, som mennesker med en længere uddannelse," lyder det fra Liselott Blixt.

DF'eren henviser til, at kortuddannede ifølge Undervisningsmnisteriet defineres som mennesker, som alene har folkeskolen bag sig.

Heller ikke det politiske indhold af brevet, finder Liselott Blixt spiseligt. Så fornyet dialog om en bevarelse af efterlønnen bliver det ikke til.

"De sender et brev til os kortuddannede, som i deres øjne burde kæmpe for arbejdernes efterløn. Vi har altså kæmpet for alle arbejdere og ufaglærte, også dem med en tre-fire årig uddannelse. Så alle har de samme præmisser," siger hun med henvisning til den udvidede førtidspension til tidligt nedslidte, som er en del af forliget.

Dansk Folkeparti undrer sig i øvrigt over, at brevets underskriere kalder sig "nyvalgte arbejdsmænd i Enhedslisten".

Christian Juhl er ifølge partiets informationsafdeling uddannet lærer og formand for 3F Silkeborg, Henning Hyllested er opsynsmand på Esbjerg Havn og formand for havnearbejderen, Jørgen Arbo er såkaldt Organizier hos 3F hotel og restauration mens Finn Sørensen er musiker i Røde Mor og næstformand for 3F.