DF advarer Løkke om boligordning

Har du købt bolig i de seneste dage efter regeringens løfte om skatterabat, risikerer du at blive slemt skuffet.
Kommer der et folketingsvalg, inden Løkke får pakken vedtaget, kan man sandsynligvis kigge uendeligt langt efter rabatten.
Kommer der et folketingsvalg, inden Løkke får pakken vedtaget, kan man sandsynligvis kigge uendeligt langt efter rabatten. Foto: Colourbox

VK-regeringen kan stå med et gevaldigt forklaringsproblem over for de danskere, som netop har købt en bolig, eller som er ved det.

De boligkøbende danskere er ellers blevet lovet ejendomsskattefrihed og suspension af grundskyld frem til 2013 samt at kunne handle tinglysningsgebyrfrit.

Men Lars Løkke Rasmussen glemte at spørge Dansk Folkeparti om, hvorvidt de syntes, det er en god idé, at man får penge for at købe bolig, og at man får flere penge, jo dyrere bolig man har råd til at købe.

"Det her med tinglysning og skat, det er vi lidt skeptiske over for. Spørgsmålet er, om ikke bare giver en gave til dem, der alligevel er ved at købe hus," lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Alle bolighungrende fik ellers beskeden, at de trygt kunne handle, da pengene ville komme på efterbevilling. Med garanti. Men der er slet ikke indgået nogen aftale endnu.

"Vi er ikke færdige med at snakke om det; ja vi er jo dårligt begyndt. Regeringen har jo sagt, at de vil lave nogle sonderinger om det her, og det må vi jo høre, hvad det går ud på," siger Skaarup.

Hvad synes du om idéen?

"Det her er ikke noget, der er groet i vores have," svarer han, og tilføjer:

"Jeg synes da, at det er fremgået nogenlunde tydeligt, at de faktisk skal have et flertal for deres forslag. De kan ikke tage os til indtægt for det her forslag og regne med, at vi bare sætter vores klo på det."

De danske ejendomsmæglere meddeler, at Løkkes boligløfte har haft den stikmodsatte effekt. På grund af uklarheden, er der nu absolut ingen, der skal nyde noget af at købe en bolig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.