Det bliver nemmere at bestå matematik
Matematik er blevet nemmere at bestå i gymnasierne Foto: Cyril Mechkov/ Wikimedia
Har du en tredjedel af dine svar rigtige så er det nok til at bestå. Ærgerligt, men uundgåeligt, er reaktionen.

Godt en tredjedel rigtige svar, og så er du bestået. Sådan er det blevet i matematikundervisningen på landets gymnasier. Kun 34 procent af opgaverne med ligninger og grafer skal være rigtige for at bestå.

Det viser tal fra Undervisningsministeriet ifølge metroXpress.

Ikke siden 1983 har det krævet færre rigtige svar for at bestå matematik på B-niveau, og på A-niveau har grænsen aldrig været så lav.

Det er den nye karakterskala - den såkaldte syvtrinsskala - der har gjort det nemmere at bestå, forklarer fagkonsulent Bjørn Grøn fra Undervisningsministeriet. Desuden tager langt flere matematik i dag.

"Faget er vokset eksplosivt, og derfor har vi valgt at sige, at hvis man har fulgt med og kan de basale ting, så består man også. Hvis vi fastholdt niveauet fra gamle dage, ville dumpeprocenten måske blive 20-30, og det ville ikke være acceptabelt i længden," siger Bjørn Grøn til metroXpress.

Lena Lindenskov, der er lektor i matematikkens didaktik ved DPU, Aarhus Universitet, kritiserer udviklingen og mener, det er et klart krisetegn.

Og formanden for matematiklærerne i gymnasiet, Olav Lyndrup, havde også gerne undværet de slækkede krav, men mener, det er uundgåeligt med så mange elever i klasserne.