VORES VALG

Derfor svinede Konservative de røde i 60 sek.

I går brugte De Konservative en tredjedel af deres video på at svine Helle og Villy. Vi spurgte hvorfor.
Hvis du ejer et hus til en værdi af to millioner kroner, så vil en rød valgsejr koste dig 3.000 kr. månedligt, mener De Konservative.
Hvis du ejer et hus til en værdi af to millioner kroner, så vil en rød valgsejr koste dig 3.000 kr. månedligt, mener De Konservative. Foto: Konservative.dk

Konservative har i valgkampen slået sig op på, at de står for det brede samarbejde henover midten.

Alligevel brugte partiet en tredjedel af sin valgvideo på DR 1 i aftes på at tale om modstandernes fejl. Nærmere bestemt gik 60 ud af 180 sekunder på at lange ud efter S-SF-samarbejdets økonomiske uansvarlighed.

Politisk ordfører, Carina Christensen erkender, at det kan diskuteres, om det er rigtigt at bruge så meget tid på de andres politik.

"Men hele vores kampagne går ud på, at der er to veje i dansk politik. Så er det klart, at man er nød til at fortælle, hvad det er for to veje," siger hun.

"Det er rigtigt, at vi har lavet en bred aftale om tilbagetrækningsreformen. Men er der nogen, som i den grad undsiger den reform og gør alt for at den ikke bliver ført ud i livet så er det jo S og SF. Vi mener det er vigtigt at lave reformer, så det er rimeligt at vise, hvad der sker, hvis man ikke gør det," siger Carina Christensen.

Kort før valgkampen gennemførte Wilke en meningsmåling for Newspaq, som pegede på, at tre ud af fire vælgere ikke gider høre politkerne svine modstandernes politik. Læs her.

Gør sådan en undersøgelse indtryk på dig?

"Jo. Og jeg er fuldstændig enig med dem. Derfor bruger vi jo alle vores primære kræfter på vores egen politik. Ligesom vi bruger det meste af videoen på det, vi selv vil. Men omvendt, når vi bygger en annoncekampagne op om, at der er to veje i dansk politik."

Det lyder bl.a i videoen - som du kan se her - at den røde økonomiske plan vil koste husejere med et lån på to millioner 3.000 kroner om måneden, fordi renten vil stige med to procent.

Lørdag slog Danske Bank ellers fast, at rød og blå plan "kører forholdsvist parallelt", når det kommer til økonomien.

Carina Christensen, er det ikke lidt farligt at stille sådan nogle spekulative regnskaber op?

"Næh, jeg synes, det er fint nok at forklare, hvordan man mener, tingene vil komme til at gå. I forhold til Danske Bank, så siger de jo, at det ganske rigtigt ikke er afgørende, om farven er den ene eller den anden i forhold til tilliden fra udlandet og renten. Så selvfølgelig er det i udgangspunktet ikke afgørende. Det afgørende er, hvad der sker efterfølgende."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.