Derfor gør dine knæ ondt om vinteren
Har du ondt i dine knæ? Der findes muligvis en helt naturlig forklaring på det Scanpix
Har du bøvlet med ømme og smertefulde knæ denne vinter og plejer det ikke at være et problem, så findes der muligvis en logisk forklaring.

Plejer du ikke at være typen, der har vrøvl med helbredet, men har du alligevel oplevet, at du er blevet øm i dine knæ henover vinteren, så kan det skyldes et ganske lille problem, skriver Provention.com.

Dine smerter kan skyldes, at du mangler de vitaminer, du normalt får, når solen er fremme, viser studier bragt i Clinical Journal of Pain.

LÆS OGSÅ: Her er de største el-syndere om vinteren

Du skal have flere vitaminer

Bag studiet ligger undersøgelser der viser, at folk med mangel på D-vitamin oplever langt mere smerte i deres knæ fremfor dem, der får nok af vitaminet.

Toni Glover, Ph.d. fra University of  Florida fortæller, at der kan være flere grunde til, at det manglende vitamin giver smerter. Et af dem er, at de manglende vitaminer øger inflammation, betændelsestilstande, i din krop. Og det medfører altså en større følsomhed overfor smerte.

LÆS OGSÅ: Er du træt? Så nemt bliver du frisk igen

Det er et stort problem

Toni Glover fortæller, at mangel på D-vitamin er et kendt problem, og han anslår at bare alene i USA, så er 42 procent af befolkningen i mangel af vitaminet.

Det er især et problem, der er stort om vinteren, fordi størstedelen af vores mængde af D-vitamin skal hentes ind via sollys – og netop derfor har du oftere smerter i dine knæ om vinteren.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du op til træning igen i morgen

Du kan finde ud af, om du mangler D-vitamin hos din læge, og du kan med fordel, også uden din læges dom, tage et supplement i form af D-vitamintilskud her om vinteren, så din krops ubalance rettes op. Det er, ifølge Toni Glover, meget svært at tage for meget D-vitamin, og det vil hjælpe på smerterne i dine knæ, hvis det er her den stammer fra.