De største el-syndere i hjemmet om vinteren
Vidste du, at varme i radiatoren også koster på el-regningen? Scanpix
Det er ikke bare din varmeregning, der er under pres her midt i den kolde vinter. Det er din elregning også – læs her, hvordan det hænger sammen.

Vinden suser udenfor, det er koldt, og derfor holder du dig hjemme med varme på radiatorerne, tændt TV og masser af hyggebelysning. Og det koster altså på elregningen, skriver TV2 Finans.

Vinteren er dyr, men især februar har tendens til at løbe op, ifølge Dansk Energi og elselskabet NRGi, hvis tal viser, at i februar er elforbruget 25 procent højere, end det er i juli.

Men det behøver ikke at være sådan, og der er penge at spare, fortæller energirådgiver hos NRGi, Benny Hebsgaard, til TV2 Finans.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du nemme penge i 2015

Han lister tre steder op, hvor du især kan spare på strømmen i hjemmet.

Opvarmning af hjemmet

Ja, det lyder måske mærkeligt, at varmen også koster på elregningen. Men den er godt nok. Varmen bliver nemlig cirkuleret rundt i huset via en cirkulationspumpe, og den kan godt trække på energien. Særligt, hvis det er en gammel pumpe.

Benny Hebsgaard forklarer, at en gammel pumpe kan trække dit elforbrug så meget op, at det kan betale sig at skifte den ud.

I et almindeligt parcelhus er der som regel kun en pumpe, men i store gamle huse kan der være helt op til fire, og her kan du altså spare en formue ved at skifte pumperne – helt op til 4000,-kr. om året.

LÆS OGSÅ: SÅ meget kan du faktisk bruge din køkkensvamp til

De ekstra hvidevarer trækker strøm

Har du en ekstra fryser i bryggerset eller et stort køleskab i garagen til øllerne, så skal du være klar over, at de er med til at hive dit elforbrug i en forkert retning. Særligt, hvis det er gamle hvidevarer, for de trækker altså noget mere strøm end de nye modeller.

Har du en ekstra fryser af den gamle slags, så kan det koste dig mellem 1-3000 kroner om året, og en nyere model vil stå dig i 300-400 kroner, fortæller Benny Hebsgaard.

LÆS OGSÅ: Sådan skal du ikke rense dine ører

De skjulte syndere

Vi har hørt det før, men det kan godt tåle at blive sagt igen: Dine standby-apparater sluger meget strøm. Ifølge Benny Hebsgaard har folk stadig svært ved at huske, at de bør slukke for TV, anlæg, computer og andet, der, når det ikke bruges, blot står og sluger strøm.

Og det stopper ikke her. En vaskemaskine, en mikroovn og sågar en el-tandbørste står ofte også og trækker strøm, og der er tale om mange tusinde kroner at spare, hvis disse ting slukkes.