'Der kom en rotte ind i redigeringslokalet'
Irene Hautop og Pia Nielsen er ikke i tvivl: Støvsugning hver dag er ikke nok. Der skal bruges en god moppe, fastslår rengøringsdamerne. Anders Reinholdt Jonssen
Voxpop: Danskere på gaden er foragede over mangelfuld rengøring

Chefen tvinger ansatte til at arbejde i støv og skidt. Rengøringspersonalet bliver nemlig sparet væk. Det i en sådan grad, at det kan være sundhedsskadeligt at gå på arbejde.

"Så sent som for et par dage siden kom der en rotte gående ind, mens jeg sad og redigerede i et lokale," siger 30-årige Peter Helms.

Han vil dog ikke ud med, hvilken arbejdsplads det drejer sig om, men han er ikke i tvivl om, at der bliver skøjtet henover rengøring og gulvvask på de danske arbejdspladser.

"Det er ikke godt nok. Der skal altså støvsuges hver dag," siger han.

På gaden møder Avisen.dk også de to erfarne rengøringsrotter, Irene Hautop og Pia Nielsen. De to begynder at give en lektion i grundig rengøring.

"Det er selvfølgelig noget skidt, at støvsugeren bliver sparet væk, men der skal altså bruges vand og sæbe hver dag. Ellers bliver der jo ikke rent," siger de to samstemmende.

På Københavns Rådhus er alle hjørner imidlertid spritrene.

Det fortæller 34-årige Christoffer Møller, der er specialkonsulent.

"Det er en forkert prioritering at spare på rengøring. Der er jo ingen ansatte, der har lyst til at arbejde i en svinesti," siger han.

"På min egen arbejdsplads er forholdene helt i orden. Upåklageligt," siger Christoffer Møller.