Dellerne vokser i USA
Alt er stort i USA, og det gælder også den amerikanske befolkning, der bliver federe og federe. Arkiv Foto: www.colourbox.com
En omfattende rapport med titlen "F som i Fedt" viser, at andelen af fede amerikanere fortsat stiger sammen med diabetes og højt blodtryk.

Tag røræg, bacon og pølser stegt i store mængder fedt til morgenmad og så lige en pandekage med sirup og flødeskum til at slutte af.

Så har man opskriften på en ordentlig usund kaloriebombe - og ja, så bliver maven ved med at vokse.

Og ifølge en ny rapport fra de amerikanske sundhedsmyndigheder er det netop, hvad der sker for den amerikanske befolkning, skriver LA Times.

Her står det klart, at den amerikanske nations vægtkrise viser sig ved, at 16 stater fra 2008-2010 har oplevet en voldsom stigning i fedme, samtidig med at ingen har oplevet en nedgang i de sidste fire år.

Rapporten, der er udarbejdet af Robert Wood Johnson Foundation og Trust for America Health, er deres sjette årlige state-by-state regnskab over fedme.

"Betragtes udviklingen år efter år, så sker der en gradvis forøgelse," siger Jeffrey Levi, direktør for Trust for America's Health, til LA Times.

I 1995 havde kun en enkelt delstat ud af samtlige 50 en andel af fede indbyggere på over 20 procent.

Men i 2010, hvor opgørelsen er lavet, kan kun en enkelt delstat juble over af at have en andel på under 20 procent.

Kilde: LA Times