Delikatesser er fup og svindel
Er delikatesse-produkter nødvendigvis delikate? Foto: Colourbox
Flere af landets største supermarkeder ompakker helt normale, præfabrikerede dagligvarer og sælger dem som hjemmelavede delikatesser.

Skal der lidt ekstra lækkert på frokostbordet søndag, så køber du måske supermarkedets delikatesse-salat i stedet for den fra den store kølemontre?

Men de er nok slet ikke så forskellige som indpakningen antyder.

Supermarkedernes delikatesseafdelinger er fyldt med ompakkede, optøede og stærkt konserverede madvarer. Det skriver 24timer i dag.

Og udover at være vildledende for forbrugerne, så kan det også gøre delikatesseprodukterne mindre hygiejniske.

"Når de tager varen ud af emballagen, skærer i den og ompakker den, bliver varens overflade større og dermed eksponeret for flere bakterier. Derved forringes kvalitet og holdbarhed," siger Michael René til 24timer.

I Bilka og Føtex bliver de fleste Deli-produkter lavet på Flensteds tyske fabrik. Delikatesse 'Hot Wings' kan for eksempel købes af præcis samme producent, men i frossen tilstand, i butikkernes kølediske.

24timer har i alt undersøgt delikatesse-forholdene i 14 varehuse tilhørende Bilka, Føtex, Kvickly, SuperBrugsen og SuperBest. Typisk laver medarbejderne disse steder ikke andet end at sætte andre mærkater på præfabrikerede varer, når det ryger i delikatesse-montren.

Kilde: 24timer