Delikatesse-fup farligt for allergikere
Butikker er ikke forpligtet til at mærke produkter, de sælger som hjemmelavede delikatesser, for allergifremkaldende stoffer. Foto: Colourbox
Når supermarkeder ompakker industriprodukter til at være hjemmelavede delikatesser, risikerer allergiker at gå glip af vigtige oplysninger.

Det kan være farligt for folk med allergi, når butikker pakker almindelige varer om til delikatessevarer - for så kan allergikere ikke se præcis hvilke ingredienser, varerne indeholder.

Som loven er i dag, skal hjemmelavede delikatesser, modsat industriel mad, nemlig ikke mærkes med alle allergifremkaldende ingredienser. Det skriver 24timer.

Men når der reelt ikke er tale om hjemmelavet mad, er det en alvorlig sag, mener Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht:

"Hvis man har et produkt, som har en deklaration, som et industrielt fødevareprodukt har, og man ikke giver det videre, så mener jeg, at der er tale om lovbrud," siger han til nyhedsbureauet Newspaq.

Astma-Allergi Danmark opfordrer supermarkederne til straks at oplyse om alle ingredienser, efter 24timer har dokumenteret, at en delikatesse-kartoffelsalat, som nogle supermarkeder sælger uden at oplyse, at den er fra fabrikken Flensted, indeholder æg.

"De færreste tror, at der er æg i kartoffelsalat, og vi er nemlig ret sikre på, at det allerede er gået galt og har medført alvorlige allergiske reaktioner, når især unge mennesker har spist delikatessevarer uden deklaration," siger rådgivningschef Betina Hjorth.

Kilde: 24timer