Morten Østergaard ønsker revolution: Akademikere bliver hængt ud
Den Radikale leder Morten Østergaard skoser Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for ikke at tage ansvar. Arkivfoto. Foto: Scanpix
Morten Østergaard oplever, at folk med længere uddannelser bliver hængt ud, og efterlyser en revolution.

Fra hovedscenen på Folkemødet på Bornholm lancerer partileder Morten Østergaard (R), hvad han kalder en "uddannelsesrevolution".

Uddannelsespolitik er De Radikales mærkesag, og Morten Østergaard oplever, at der bliver skabt "falske fjendebilleder" i debatten om uddannelse.

Akademikere er ikke tyranner, lyder det.

- Udfordringen er da ikke, at for mange har taget en uddannelse i Danmark. Men snarere, at for mange ikke har. Vis mig det samfund i verden, hvor folk ved for meget. Det findes ikke.

- Det vi har brug for, er at forny vores syn på uddannelse i Danmark. Ja, vi har slet og ret brug for en uddannelsesrevolution, siger Morten Østergaard.

Helt konkret foreslår De Radikale en længere række tiltag.

Blandt andet skal karakterer i 1.g droppes, studiestartbonus skal væk, der skal gøres op med bevillingssystemet, og så skal det være slut med kun at optage via karaktergennemsnittet.

I dagens udgave af Politiken skoser Morten Østergaard Socialdemokratiet og rækker hånden ud til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Han oplever, at kløften er blevet dybere blandt de to tidligere regeringspartnere, og beskylder Folketingets største parti for at bedrive "socialdemokratisk uddannelsesrindalisme".

Han skoser også Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for ikke at tage ansvar.

- Siden jeg sidst stod på denne scene, har det desværre knebet med både viljen, optimismen og sammenholdet i dansk politik. Den dominerende mærkesag er blevet: "Lad være".

- "Lad være"-partierne har skabt en alliance om ting, der ikke skal ske. Men er det rigtigt? Får vi styr på flygtningekrisen, klimaudfordringerne og globaliseringens bagside ved bare at lade være?

- Så Kære Mette og Kristian: kom op af sofaen, ud i virkeligheden og ind i fremtiden, siger han.

/ritzau/
via Listen To News