De kendtes jul: Birthe Neumann
Skuespillerinden Birthe Neumann hader julens gavehelvede, men ender altid selv med at købe dyre gaver. Barndommens julegaver var dog alt andet end prangende.

Af Simon Vöge Hansen - siha@avisen.dk

Hvor skal du fejre jul i år?
Det bliver hjemme hos mig selv sammen med hele familien, hvilket i denne sammenhæng betyder min mand, datter og svigersøn.

Hvad elsker du ved julen?
Det at være sammen med familien. Når hele familien er samlet, peger julen både frem og tilbage i tiden.

Hvad hader du ved julen?
Jeg hader gavehelvedet. Jeg prøver altid at holde igen, men jeg ender alligevel altid med at sige »Det er også for dårligt«, og så fistrer jeg rundt med en lang indkøbsseddel.

Hvad vil du gøre, hvis en hjemløs ringer på din dør juleaften?
Det er virkelig et frygteligt spørgsmål, for han står jo hernede om hjørnet og sælger blade til daglig, men jeg inviterer ham jo ikke op, når jeg går forbi ham. Jeg håber virkelig, at jeg ville invitere ham indenfor, men det ville også være hyklerisk at sige, at jeg helt sikkert ville gøre det.

Værste gave?
Tænk, jeg synes ikke, at jeg har fået dårlige gaver. Det er altid sværere at tage imod, end det er at give, og de bedste juleaftener har været dem, hvor jeg næsten ikke har fået noget.

Bedste gave?
Sidste år gav min mand og jeg hinanden en stol, som vi har slåsset om lige siden. Det er en meget god stol.

Dit værste juleminde?

Hov, nu kan jeg lige pludselig huske, at jeg engang fik et dukkehus, der lignede en skotøjsæske, og det var frygteligt for mig. Jeg har også engang fået et par sko, som gik i opløsning med det samme, fordi de ikke kunne tåle vand.

Ville du tage imod et tilbud om at holde jul syd for ækvator?

Er du tosset!? Det har altid været min store drøm at rejse et eller andet varmt sted hen til jul. Det er faktisk en livslang drøm, men på grund af mit arbejde har jeg altid skulle være i nærheden af Kgs. Nytorv.