David Trads: Samuelsen søger inspiration i kommunistisk diktatur
"Jeg er rystet over denne lalleglade tilgang til krænkelser af menneskerettigheder, som Samuelsen og Liberal Alliance her udviser."

David Trads er journalist og forfatter.

Nogle gange er de gaver, som en politiker giver kommentatorer som mig, simpelthen så store, at man tror, det er løgn:

Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance, indbyder således i dag sine proselytter til en studietur til sommer med den store leder (altså Samuelsen) selv som rejseguide. Her er, hvad han skriver i sin indbydelse:

”Vil du med mig på en seriøs, interessant og sjov studietur til Shanghai? I Liberal Alliance kan vi godt lide fordomsfrit at se på, hvordan man rundt om i verden kommer på gode ideer, som vi måske kan lære af.”

Tillad mig helt stilfærdigt – da det synes at have forbigået Samuelsens tanker – at ridse op, hvad det er for et land, som LA’erne skal på en ’seriøs, interessant, sjov’ og ikke mindst ’fordomsfri’ rejse til:

Kina er et diktatur. Ikke bare det, men et kommunistisk diktatur!

Det styres benhårdt af et autoritært regime, som vilkårligt og via skueprocesser indespærrer, tæver og sommetider slår politiske modstandere ihjel. Liu Xiaobo, vinder af Nobels fredspris, er eksempelvis indespærret på 11. år.

Kinesere, der ikke makker ret – det vil sige ’adlyder’ diktaturet – ja, de bliver tvangsforflyttet eller ’retsforfulgt’ i et juridisk system, som er 100 procent parti-kontrolleret. Som CIA skriver i deres årsrapport, så ’eksisterer der reelt ingen politisk opposition’ af samme årsag.

De amerikanske tænketanke, som Liberal Alliance ofte fremhæver, skælder uafladeligt ud på Kina: Cato Institute placerer Kina som nummer 132 på deres anerkendte liste over graden af frihed i klodens lande. Heritage Foundation har Kina som nummer 144 på økonomisk frihed.

Nå, det er dette hæslige diktatur, som rejseleder Samuelsen – måske med selskab af partisponsor Asger Aamund, som ofte hylder diktaturet over demokratiet – vil lade sig og sine inspirere af. Han tilføjer i sin indbydelse:

”Indrømmet, på det politiske plan forventer jeg ikke at lære voldsomt meget på turen, men indenfor den digitale verden, forretningsudvikling, muligheder for danske virksomheder håber jeg at lære en masse.”

Det er da altid noget, at Samuelsen ’på det politiske plan’ ikke forventer ’at lære voldsomt meget’ under den ellers ’seriøse, interessante, sjove og fordomsfrie’ tur til det kommunistiske storfængsel.

Det ville ellers være nemmere for Liberal Alliance at få deres politik igennem, hvis de ikke behøvede tage hensyn til de 92,5 procent af danskerne, der ikke stemte på dem ved det seneste valg.

Ikke et eneste ord mæler Samuelsen, der ellers ofte kalder sig selv den eneste ’ægte liberale’ partiformand i Danmark, om, at Kina er et diktatur, der knuser dets eget folk, hvis det har lyst. Han ser bare frem til en ’fantastisk oplevelse.’

Jeg er rystet over denne lalleglade tilgang til krænkelser af menneskerettigheder, som Samuelsen og Liberal Alliance her udviser. Det er velkendt, at den slags ikke betyder meget – hvis noget overhovedet – for mange businessfolk, men politikere havde jeg forventet mere af.

Og så til sidst på et personligt plan:

I årevis har perlerækken af topfolk i Liberal Alliance hånet, spottet og latterliggjort mig, fordi jeg i 2005 skrev om den cubanske revolution under overskriften ’Che Guevara er en helt’.

Nu venter jeg bare på Samuelsens hyldest-rejsebrev til kommunismens diktator:

’Xi Jinping er en helt.’

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.