Danskerne har EU-rekord i kort arbejdsuge

Den gennemsnitlige dansker bruger 4,5 timer mindre om ugen på jobbet end den gennemsnitlige brite.
Danskerne arbejder i snit 37,7 timer om ugen. Briterne slider mest i det og er på job 42,2 timer om ugen. viser nye EU-tal.
Danskerne arbejder i snit 37,7 timer om ugen. Briterne slider mest i det og er på job 42,2 timer om ugen. viser nye EU-tal. Foto: Colourbox

Danskerne indtager førstepladsen i EU, når det gælder korteste arbejdsuge.

Det viser nye tal fra EU's statistiske kontor Eurostat ifølge Magasinet Arbejdsmiljø.

Eurostat har gjort arbejdstiden op for europæerne i 2010. Danskerne arbejder i snit 37,7 timer om ugen. Briterne slider mest i det og er på job 42,2 timer om ugen, mens EU-gennemsnittet ligger på 40,4.

Mette Deding, der forsker i danskernes arbejdsvilkår hos Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), mener, at er den korte arbejdsuge i Danmark hænger sammen med, at vi har flest kvinder på arbejdsmarkedet.

"Hvis man kigger på det samlet, har vi faktisk opnået det, vi gerne ville. Vi er lykkedes med at have kvinderne ude på arbejdsmarkedet, samtidig med, at vi som familier selv tager os af vores børn. For godt nok har vi daginstitutioner, men vi har jo ikke udliciteret al børnepasningen til barnepiger og den slags," siger Mette Deding til Magasinet Arbejdsmiljø.

Mænd arbejder i alle EU-lande længere tid end kvinderne - i Danmark er forskellen dog nede på en halv time om ugen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.