Danskerne giver afkald på lønstigninger
Penge er åbenbart ikke alt for de danske lønmodtagere. Foto: Colourbox
Lønmodtagerne vil hellere hjælpe Danmark ud af krisen end at få mere i løn.

Hvis det hjælper dansk økonomi, så kan jeg godt droppe at få mere i lønningsposen.

Sådan lyder indstillingen tilsyneladende for et stort antal af de danske lønmodtagere, der har stor forståelse for den økonomiske krises barske vilkår.

Således viser en ny undersøgelse, som Berlingske har fået Gallup til at lave, at 8 ud af 10 danskere gerne accepterer at give afkald på en lønstigning, hvis det kan hjælpe Danmark ud af den økonomiske krise.

Og det glæder finansminister Bjarne Corydon (S).

"Det er udtryk for realisme og krisebevidsthed, og det er et godt signal. Også i regeringen synes vi, at det er klogt med løntilbageholdenhed i den nuværende økonomiske situation," siger han til Berlingske og fortsætter:

"Men det er ikke mig, der skal vurdere, hvad der er for lidt eller for meget i lønstigninger. Det er op til forhandlingsparterne."

Også LO-formand Harald Børsting er positiv over for danskernes holdning til lønudviklingen - så længe det ikke betyder, at lønmodtagerne får færre penge mellem hænder, end de har i forvejen.

"Når ikke vi lader lønnen stige så voldsomt, vil virksomhederne blive mere konkurrencedygtige, og der vil dermed kunne skabes flere job," vurderer han.

Kilde: Berlingske