FOA-boss langer ud efter Huggenberger
Tine Aurvig-Huggenberger vandt første runde i 2010. Nu er pensionssagen for Østre Landsret. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Østre Landsret har tager hul på appelsagen om den tidligere LO-næstformand Tine Aurvig Huggenbergers ret til pension fra LO.

"En møgsag."

Sådan betegner FOA-formand Dennis Kristensen ankesagen om tidligere LO-næstformand, Tine Aurvig-Huggenberger, der i disse dage er for retten i Østre Landsret.

Sidste år fik Tine Aurvig-Huggerberger medhold i byretten i sit krav om pension fra LO.

Hun kræver en pension på to tredjedele af sin slutløn på 740.000 kroner. Det betyder, at hun samlet set har et pensionskrav på op mod otte millioner kroner.

Dennis Kristensen er rystet over, at Tine Aurvig-Huggenberger vil rejse millionkravet. Men han er også rystet over LO.

"De pensionsordninger, man i tidernes morgen skruede sammen i LO, er så lukrative, at man kan holde op 18 år før, man skal pensioneres og stadigvæk få pension for de 18 år, hvor man samtidig er ansat et andet sted, hvor man også får pension. Det er for voldsomt i mine øjne," siger Dennis Kristensen til Newspaq.

Reglerne for LO-pension er lavet om for dem, der er ansat efter 2003, men stramningerne gælder altså ikke den tidligere LO-næstformand.

Dennis Kristensen mener, at sagen skader LO.

"Det giver LO et renomme af, at vi bare rager til os, og at der er guld at hente, hvis man søger en karriere i fagbevægelsen. Og samtidig får vi fastslået, at vi er amatører når vi skal beskrive pensionsordninger internt i LO, på trods af, at vi laver pensionsordninger for medlemmerne," siger Dennis Kristensen.

Tine Aurvig-Huggenberger arbejder i dag i kommunikationsbranchen. Hun tabte for fire år siden kampen formandsposten i LO til Harald Børsting.

Afgørelsen ventes at falde om en måneds tid.