Derfor flirter vi med kollegerne
Danskerne flirter i stor stil med deres kollegaer, viser ny undersøgelse. (Foto: Scanpix: Lars Bech)
Får du nogen gange en kærlig bemærkning med på vejen fra en kollega? Så er det ganske normalt. Vi danskere synes nemlig, at flirteri på jobbet er helt okay.

Har du prøvet at få et kækt smil og et blink med øjet fra en kollega? Så er du langt fra den eneste. 

En ny undersøgelse foretaget af analysebureauet Wilke for Avisen.dk viser, at 62,9 procent af danskerne synes, det er helt fint at flirte med kollegaerne på arbejdet. Og ifølge en stribe sexologer og parterapeuter er det et godt tegn. For flirt er med til at gøre stemningen let og sjov på jobbet.

- Det er et velsignet krydderi på hverdagen. Det er nemmere at komme i snak, når man flirter, og det giver en lettere stemning. Flirt gør det nemmere at komme igennem med sine ting uden at være manipulerende. Det er en anerkendelse af andre, hvor man viser, at en anden er dejlig, siger parterapeut Ingrid Ann Watson. 

Hun bliver bakket op af sexolog Jakob Olrik. Han ser flirt som et sundhedstegn, fordi det viser, at vi alle er erotiske mennesker og reagerer på dem, vi er i nærheden af.

- Flirt er vigtigt, fordi det får os til at føle os sete. Hvis Bente har brugt en bondegård på en ny frisure, og ingen bemærker det, så føler hun sig ikke set. Omvendt kan et kompliment vise, at vi kan lide hinanden, og vi interesserer os for hinanden. Det behøver ikke have en agenda eller være seksuelt forpligtende, siger han.

Passioneret og dygtig

Flirt kan også bare være en samtale, hvor man kigger hinanden dybt i øjnene og føler, at den anden er oprigtig interesseret, siger han. Og netop på arbejdet, hvor vi har fælles interesser, kan vi vise, hvor dygtige vi er til noget.

- Man kan sidde til et møde, og pludselig gnistrer ens øjne, og man bliver momentært forelsket. Det er fordi, man ser hinanden i et smukt lys, hvor man er meget passioneret og dygtig til det, man laver. Det er klart, at man bliver tiltrukket af det, siger han.

Ifølge parterapeut Martin Østergaard handler det om at samle appetit ude og spise hjemme. For hvis man har det lidt stramt med kæresten derhjemme, så kan man få boostet sin selvtillid på jobbet og komme hjem med en god følelse i maven.

- Man kan ikke bare blive fyldt op emotionelt af et menneske. Man har brug for kontakt med andre end ens kæreste. Både af samme køn og modsatte køn. Man flirter jo også med det samme køn, hvor det handler om, at man er fascineret og synes, den anden er klog, siger han.

Drop flirt med chef

I undersøgelsen har 65,7 procent af mændene svaret, at det er fint at flirte med kollegaerne. For kvinderne er det 59,7 procent, der er med på den kærlige tone.

Men flirt er ikke altid en god idé. Eksperterne er enige om, at når det kommer til chefen, så skal man holde igen med de frække smil.

- Flirt med en overordnet er en dårlig idé, og chefen skal også holde sig fra at flirte. Hvis det ender i noget seksuelt, så er det chefen, der har overtaget og kan finde en grund til at fyre dig. Det skal man lige huske. Lad være med at rode i egen rede, siger Ingrid Ann Watson.

Det kan også give problemer, hvis man flirter med en kollega, og man ender med at blive lun på den anden, fortæller parforholdsekspert Lasse Bauer.

- Det kan give problemer, hvis flirten ikke bliver gengældt eller ikke fører til dét, man håber på. Det kan godt give spændinger på jobbet, hvor man glemmer at fokusere på det, man faktisk får betaling for at lave. For rigtig mange kan det også være en måde at stikke af fra problemerne derhjemme på. Det er altid sjovere at flirte med Sofie på jobbet end at fokusere på at løse problemerne derhjemme, siger han.

Nogen kan lide et klask i røven

Samtidig er det også vigtigt at huske på, at alle har forskellige grænser. Derfor skal man bruge sin intuition til at fornemme, om flirt vil virke anmasende, inden man skruer charmen på, siger Jakob Olrik.

- Det handler om, hvor man kommer fra. Er man fra et stærkt puritansk og religiøst hjem, eller kommer man fra et hippie-hjem med flagrende bare bryster, siger han og fortsætter:

- Nogen kan måske godt lide at få et lille klask i røven og blive fysisk berørt. Hvis man arbejder på en bar, er det f.eks. en meget god idé at have en høj tolerance for at blive rørt. Omvendt kan man ikke forestille sig, at skattekontoret er det sted, hvor der er mest kropslig kontakt. Der ville et klask i røven være utrolig upassende.

Hvad enten, man er den store flirter eller ej, så kan man lige så godt indstille sig på, at flirt på arbejdet er kommet for at blive. For ifølge Lasse Bauer er flirt en grundlæggende del af vores menneskelige natur.

- Det ligger biologisk i os. Nogen flirter til højre og venstre og andre flirter meget lidt. Men de fleste mennesker flirter. Også på jobbet. Det er en grundlæggende drift, hvor vi søger kontakt og måske en partner. Flirt er en måde at tiltrække det modsatte køn på. Det handler i sidste ende om, hvordan vi kan reproducere os selv og føre arten videre, siger han.

via Listen To News