Dansker skal lave Guillous ?Arn? på film
Den danske instruktør Peter Flinth skal filmatisere en af forfatteren Jan Guillous? bestsellere

Det er den danske instruktør Peter Flinth, der skal stå for filmatiseringen af den svenske forfatter Jan Guillous romantrilogi om tempelridderen Arn Magnusson. Det oplyser selskabet SF Film A/S, der skal lave filmen med både DR, svensk tv og danske Tju-Bang Film som co-producenter.

SF Film A/S betegner produktionen som den største nordiske filmsatsning nogen sinde med et budget på over 170 mio. kr. Optagelserne til ?Arn? begynder i Marokko til januar, og på et pressemøde i dag blev svenskeren Joakim Nätterqvist præsenteret som den skuespiller, der får titelrollen. De øvrige roller offentliggøres senere, og flere af dem ventes besat med danske skuespillere.

Peter Flinth er kendt for ?Ørnens øje?, ?Olsen Banden Junior?, ?Fakiren fra Bilbao? og den svenske ?Mastermind?, som er baseret på en af Henning Mankells Wallander-krimier. Den nye film får også en dansk fotograf, Eric Kress, og en dansk klipper, Søren Ebbe.

De tre bøger om tempelridderen omsættes til to spillefilm, og den første film får premiere næste jul, nummer to i efteråret 2008.