Dansker arresteret for menneskehandel
Filippinsk politi har sammen med danskeren anholdt 34-årig filippiner, som politiet mistænker for at være alfons. Arkivfoto. Foto: Wally Santana/AP
En 54-årig dansker er angiveligt anholdt på Filippinerne for at ville udnytte to søstre på 11 og 12 år.

En 54-årig dansk mand er ifølge et filippinsk medie anholdt for menneskehandel i en lejlighed i den filippinske by Cebu.

Politiet anholdt samtidig en 34-årig mand, som politiet mistænker for at være alfons.

Ifølge TV2, som har talt med politiinspektør Sheril Baudisda fra det lokale politi i Filippinerne, er danskeren i øjeblikket i grundlovsforhør om sagen, hvorefter der skal sættes en dato for retssagen.

- Danskeren er sigtet efter den mest alvorlige paragraf i forbindelse med menneskehandel, og straffen er op til livstid, siger Sheril Baudisda til Tv2.dk.

I danskerens lejligheden befandt sig ifølge Filipino Times to søstre på 11 og 12 år. De var angiveligt blevet fragtet fra deres bolig i Mandaue til danskerens lejlighed i Ceby af den mistænkte alfons.

Det var ifølge mediet en 12-årig nabo til pigernes forældre, som havde henvendt sig til dem med et tip om, hvor de kunne være.

Ifølge en af søstrene introducerede den mistænkte alfons den 54-årige dansker til de to småpiger i december sidste år.

Tv2.dk har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, som i øjeblikket undersøger sagen og derfor ikke på nuværende tidspunkt kan bekræfte noget.

/ritzau/