Dansker anholdt for tyveri til 1.5 millioner

Nordsjællands politi har varetægtsfængslet en dansk statsborger bosiddende i Sverige in absentia mistænkt for tyveri af dyre designermøbler.
Nordsjællands Politi har i dag varetægtsfængslet en 33-årig mand in absentia for tyveri af designermøbler.
Nordsjællands Politi har i dag varetægtsfængslet en 33-årig mand in absentia for tyveri af designermøbler. Foto: POLFOTO, Arkiv, Jens Panduro

Det er nu lykkedes for Nordsjællands Politi at komme frem til et gennembrud i sagen om tyveri fra Krogerup Højskole tidligere på året, hvor der den 16. marts og 16. april blev stålet dyre designermøbler.

Politiet har efter længere tids efterforskning foretaget anholdelse af en 33-årig dansk mand bosiddende i Sverige, og sigtet ham for tyveri af designermøbler til en samlet værdi på ikke under 1.5 millioner kroner.

"Vi har efterforsket sagen og har nu varetægtsfængslet en 33-årig mand in absentia, som vi mener, er gerningsmanden," siger efterforskningsleder Lau Lauritzen til Newspaq.

Anholdelsen og den efterfølgende ransagninger i Sverige er sket i tæt samarbejde med svensk politi tirsdag morgen, og den mistænkte forventes udleveret til Danmark i løbet af en uges tid.

Politiet mangler stadig af finde frem til en del Arne Jacobsen stole.

Den 33-årige mand nægter sig skyldig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.