Dansker anholdt for at smugle Gaddafis søn

Menneskesmuglere er blevet afsløret og anholdt efter forsøg på at smugle Saadi Gaddafi ind i Mexico. En dansker er iblandt de anholdte.
Den afdøde libyske diktator Muammar Gaddafis søn Saadi Gaddafi er blevet forsøgt smuglet til turistattraktion.
Den afdøde libyske diktator Muammar Gaddafis søn Saadi Gaddafi er blevet forsøgt smuglet til turistattraktion. Foto: AP, POLFOTO

En ring af menneskesmuglere er blevet anholdt af de mexicanske myndigheder efter forsøg på at smugle Gaddafi-søn.

Smuglerne har forsøgt at købe dokumenter og arrangere hemmelige flyvninger, der skulle bringe Saadi Gaddafi og hans familie til Mexico. En dansker er iblandt de anholdte, der også tæller en canadier og en mexicaner.

Anholdelsen sker efter det mexicanske efterretningsvæsen har afsløret smuglernes planer om ny identitet og bopæl i turistparadiset Puerto Vallarta.

"De havde succes med at undgå denne risiko. De afmonterede det internationale netværk og har anholdt alle, der er mistænkt for at stå bag," udtaler Mexicos indenrigsminister ifølge Reuters.

Anholdelserne har fundet sted tilbage den 10. og 11. november.

Saadi Gaddafi, der er kendt som tidligere professionel fodboldspillere i Italien, er ifølge sin advokat, Nick Kaufman i Niger, der er naboland til Libyen.

Advokaten siger, at den 42-årige Saadi Gaddafi respekterer, at han ikke må forlade Niger.

"Han respekterer fuldstændig de begrænsninger, der lige nu er lagt på ham af det internationale samfund," siger advokaten til Reuters.

Saadi Gaddafi har ligesom andre familiemedlemmer af diktatorfamilien måtte se alle sine værdier indefrosset.

Kilde:Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.