Gaddafis uhyggelige planer afsløret
Gaddafi har blandt andet planlagt, at udsulte befolkningen i Misrata og givet ordre til, at det "blå hav skal farves rødt" med deres blod. Foto: Scanpix, Reuters
Dokumenter, der afslører Gaddafis skræmmende krigsstrategier, er dukket op. Flere af planerne gør ham skyldig i krigsforbrydelser.

Tusindvis af nye dokumenter afslører, hvordan Libyens leder Muammar Gaddafi har givet ordre om at sulte og bombe civilbefolkningen i oprørsbyen Misrata.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Dokumenterne er samlet ind af et hold efterforskere, som prøver at skaffe beviser for, at Gaddafi er skyldig i krigsforbrydelser.

En af Gaddafis ordrer går på, at hans styrker skal jage og dræbe sårede oprørere. Noget der går stik i mod Geneve Konventionen.

Et sted står der, at obersten befaler, at "det blå hav skal farves rødt" med Misrata-beboernes blod.

The Guardian har set nogle af de belastende papirer og mener, at de vil kunne fungere som fældende beviser, hvis Gaddafi på et tidspunkt bliver stillet for den internationale krigsforbryderdomstol i Haag.

"Fra det, vi kan se her, er sagen allerede klar," siger Khalid Alwafi, der undersøger Misrata-kampene for krigsforbrydelser.

"Alle beviserne er her - underskrevet og stemplet," understreger han.

Dokumenterne bliver nu opbevaret et hemmeligt sted i Misrata.

Kilde: The Guardian