Danske turister nægtes adgang til Indien
De indiske myndigheder har så godt som lukket for udskrivningen af turistvisum til landet. Foto: Colourbox
Visumansøgninger fra både Danmark, Norge og Sverige vil blive afvist, skriver indisk avis.

Danskere kan formentlig godt glemme alt om at tage på ferie i Indien. Vi må nemlig ikke komme ind.

De indiske myndigheder har så godt som lukket for udskrivningen af turistvisum til landet.

Det skriver det indiske dagblad The Telegraph ifølge Information.

Den kolde skulder fra Indien bunder i sagen om den terroranklagede Niels Holck.

Han kastede i 1995 godt fem ton våben ned til en delstat i landet. Indien har forgæves forsøgt at få danskeren udleveret. De danske myndigheder har nægtet, fordi de frygter, at han får dødsstraf.

Også visumansøgninger fra Norge og Sverige vil blive afvist, skriver avisen. De nye retningslinjer er allerede i værk hos de indiske ambassader i København, Oslo og Stockholm, men endnu ikke officielt annonceret.

Visumstramningerne skal ses som en besked til alle EU-lande om ikke at behandle Indien "urimeligt", fortæller en højt placeret indisk regeringskilde til avisen. Han medgiver, at det kan ramme Indiens forhold til EU.

- Men de har mere brug for os, end vi har for dem. Deres investeringer i Indien skaber tusinder af job i deres lande, siger kilden.

Ifølge The Telegraph gælder det alle officielle besøgende, forretningsmænd og ansatte hos ngo'er, men ambassaderne har også fået besked på at udskyde ansøgninger om turistvisum for "næsten alle, der ønsker at besøge Indien," som avisen formulerer det.