Danske soldater mangler psykisk diagnose

Mange soldater vender hjem fra krig med psykiske lidelser, der ofte er i en gråzone. Systemet har svært ved at hjælpe dem, viser ny rapport.
Der mangler viden om, hvordan danske soldater reagerer psykisk, når de er vendt hjem fra krig. Det viser ny stor undersøgelse.
Der mangler viden om, hvordan danske soldater reagerer psykisk, når de er vendt hjem fra krig. Det viser ny stor undersøgelse. Foto: Colourbox

Mange soldater vender hjem fra krig med angst og depressionslignende symptomer. Men deres psykiske tilstand passer ofte ikke ind i de kendte kategorier som for eksempel depression og posttraumatisk stresssyndrom. Det skriver Information i dag.

Det er kommet frem efter den første større undersøgelse af, hvordan danske soldater reagerer psykisk på at være i krig, som Forsvarets Militærpsykologiske Afdeling og Psykologisk Institut, Aarhus Universitet har udarbejdet i fællesskab.

En undersøgelse der afslører, at mange krigsveteraner befinder sig i en psykisk gråzone, når de er vendt hjem fra krig, og der mangler viden om, hvordan man hjælper dem videre.

"Med den rapport blev det klart for os, at antallet af soldater, der udvikler alvorlige PTSD- eller depressionssymptomer, er relativ lavt. Men der er måske noget, vi slet ikke har fået fat på," fortæller militærpsykolog Mette Bertelsen, der har været med til at udarbejde rapporten.

Kilde: Information

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.