Danske rockere mistænkes for våbensmugling
Våben bringes ind i Danmark via en smuglerrute fra Sydeuropa, skriver Europol i ny rapport. Foto: Colourbox
Europol afslører smuglerrute fra Sydeuropa. Dansk politi kan ikke sætte navn på hverken smuglere eller købere.

Det europæiske politisamarbejde, Europol, har opdaget en ny smuglerrute, der mistænkes for at blive brugt til at smugle våben ind i Danmark.

Ruten går via Sortehavet gennem Ukraine eller Polen til Danmark. Politiet tror, at våbnene smugles ind i landet på forskellige måder. De skjules blandt almindelige varer i lastbiler, i ombyggede privatbiler samt i turistbusser, skriver Jyllands-Posten.

Operativ chef i Europol, Troels Ørting Jørgensen, kalder udviklingen en af de mest bekymrende de seneste år.

"Rockergrupperne er overraskende ekspansive i Østeuropa og på Balkan, og de er samtidig kendt for at have med skydevåben at gøre. Det er formentlig en del af deres strategi, at der er råvarer i de områder, som rockerne lever af at sælge eller få andre til at sælge,« siger Troels Ørting Jørgensen til Jyllands-Posten.

På trods af mistanken, arbejder det danske politi i nogen grad i blinde.

"Vi kender både narkoruterne og de personer, der har med det at gøre. Sådan er det ikke nødvendigvis på våbenområdet. Vi ved heller ikke, hvem der er modtagerne af våbnene i første omgang her i Danmark," siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson, Københavns Vestegns Politi til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten