Danske mænd har syg europarekord

En ny rapport viser, at danske mænd har et væsentligt dårligere helbred end de fleste af europas andre mænd. Det er især på kræftområdet.
Danske mænd har et dårligt helbred. Dårligere end langt de fleste af vores europæiske naboer og genboer.
Danske mænd har et dårligt helbred. Dårligere end langt de fleste af vores europæiske naboer og genboer. Foto: Colourbox

Danmark har fået en rigtig bundplacering i statistikken over, hvor sunde og raske Europas mænd er.

Både når det handler om, hvor længe mændene lever og kræftforekomst, så ligger de danske mænd på en af de sidste pladser.

Det skriver Berlingske.

Statistikken er en del af en ny rapport om de europæiske mænds helbred, der udkommer i dag. I rapporten bliver over 30 europæiske landes mænd listet inden for forskellige sundhedsparametre.

Når handler om, hvor mange år mændene lever, så ligger danske mænd på en 19. plads ud af 34.

Værre endnu ser det ud på statistikkerne, der handler om kræft.

Vi ligger nummer 21 ud af 34 på listen om prostatakræft. Endnu længere nede befinder de danske mænd sig når det gælder endetarmskræft. Her ligger vi nummer 29 ud af 33 lande.

Værst er det dog med statistikken for forekomsten af testikelkræft - der ligger de danske mænd nummer sjok. Nummer 33 ud af 33 lande.

"Det mest alarmerende resultat er kræftforekomsten, hvor vi slet ikke ligger, hvor vi burde. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag," siger Svend Aage Madsen, chefpsykolog på Rigshospitalet og medforfatter til rapporten, til Berlingske.

Ud over de nedslående kræftstatistikker, så viser rapporten også, at europæiske mænds helbred generelt er dårligere end de europæiske kvinders. De lever kortere, går sjældnere til lægen og lider hyppigere af livstilssygdomme.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.