Danske kommuner frygter udgiftsbombe
Danske kommuner er ikke ubetinget begejstrede for regeringens nye finanslov. Foto: www.colourbox.com
Kommunernes Landsforening er ikke begejstrede for regeringens krav om minimumsrettigheder på velfærds-området.

Umiddelbart skulle man tro, at kommunerne havde svært ved at få armene ned over, at finansloven er kommet på plads. Kommunerne har nemlig blandt andet udsigt til at kunne ansætte flere pædagoger og sænke klassekvotienten på landets gymnasier.

Sådan er det dog ikke umiddelbart, skriver Politiken.

Jan Trøjborg, formand for KL, er nemlig dybt bekymret over, at der med regeringens og Enhedslistens check på 500 millioner samtidig medfølger et krav om nye, centralt bestemte minimumsrettigheder på velfærdsområdet.

"Minimumsstandarder strider mod det, vi har arbejdet på i de senere år, nemlig at få en høj produktivitet og kvalitet i børnepasningen for de penge, der er til rådighed. Man kan roligt kalde det en udgiftsbombe. Det er en risiko, der er til at forstå," siger Jan Trøjborg, der også er borgmester i Horsens, til Politiken.

Johanne Schmidt Nielsen (EL) afviser dog kritikken.

"Det er vigtigt for os, at der bliver indført minimumsrettigheder på velfærdsområdet. Det, vi har set de seneste mange år, er, at der er blevet flere og flere børn per voksne. En måde at sætte en stopper for det er ved at lave nogle minimumsnormeringer," siger hun.

Kilde: Politiken