Danske dokumentarer får ærefulde verdenspremierer på berømt festival
Filminstruktør Eva Mulvad er udtaget til filmfestivalen i Toronto. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
To instruktører skal vise deres nye, danske dokumentarfilm i Toronto.

Der er hele to danske dokumentarfilm på programmet, når den prestigefyldte filmfestival i Toronto i Canada slår dørene op den 5. september.

Dermed er Danmark i år stærkt repræsenteret på det, der kaldes Nordamerikas største og vigtigste filmfestival.

Herboende Feras Fayaad, der i 2017 var oscarnomineret med den dansk-syriske dokumentar "Last Men In Aleppo", har oven i købet fået æren af at åbne festivalens internationale dokumentarprogram med sin nye film, der får verdenspremiere i Toronto.

Dokumentaren "The Cave" følger den unge kvindelige læge Dr. Amani, som leder et underjordisk hospital i den østlige del af Ghouta, en forstad til den syriske hovedstad, Damaskus, som er under konstant beskydning.

Også den danske instruktør Eva Mulvads nye dokumentar "Love Child" er udtaget til festivalen, hvor den får verdenspremiere.

I filmen følger hun den unge iranske kvinde Leila, fra den dag hun lander i Istanbuls lufthavn og har efterladt sin mand og familie i Iran bag sig.

I flere år har hun haft en hemmelig affære med en fremmed gift mand og har nu taget flugten i håbet om at skabe en fælles tilværelse for dem begge og deres kærlighedsbarn i Vesten.

Også den danske koproduktion "The King Maker" bliver vist på festivalen.

Filmfestivalen i Toronto afvikles i perioden 5.–15. september.

/ritzau/

Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus
via Listen To News