Dansk Sygeplejeråd: Vi støtter op om storfusion mellem LO og FTF

(Foto: Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix og Dansk Sygeplejeråd )

Hos Dansk Sygeplejeråd blev det på et hovedbestyrelsesmøde onsdag besluttet, at man ønsker at vende tommelfingeren opad til ideen om en storfusion mellem LO og FTF.

- Vi støtter op om det forslag, der ligger, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, til Avisen.dk.

Hun oplyser, at det endelige mandat til tilslutningen først kan blive givet ved en ekstraordinær kongres, men at der endnu ikke er fastlagt en dato i kalenderen for en sådan.

Dansk Sygeplejeråds kongres, der består af 150 medlemmer af kredsbestyrelserne og repræsentanter for lederne og de studerende, var i går, tirsdag, samlet i Odense for at drøfte forslaget om en fusion mellem de to hovedorganisationer LO og FTF.

Det er på baggrund af diskussionerne ved dette kongresseminar, at kongressen nu har besluttet sig for støtte fusionen, oplyser Grete Christensen.

- Vores primære ønske er at styrke fagbevægelsen i Danmark. Vi ønsker, at det er tydeligt for alle, at fagbevægelsen spiller en vigtig rolle, og vi ønsker at være en del af det selskab, siger Grete Christensen til Avisen.dk.

Det er dog ikke alle medlemsorganisationer i FTF, der klapper i hænderne ved udsigten til en sammenlægning med LO.

LÆS OGSÅ: Flere fagforbund siger nej til ny kæmpe-organisation: "Det er for LO-agtigt"

I sidste måned kom det frem, at seks forbund og organisationer har meldt ud til FTF’s formand Bente Sorgenfrey, at de ikke kan støtte den nye organisation.

Det drejede sig om Finansforbundet, Farmakonomforeningen, PROSA Forbundet af IT-professionelle, Forsikringsforbundet, SAFU samt Konstruktørforeningen.

Dansk Sygeplejeråd har ca. 73.000 medlemmer.

Læs også: Forbund vil stoppe fusion: Dramatisk slutspurt om sammenlægning af LO og FTF

På hovedbestyrelsesmøder i LO og FTF den 9. februar skal hovedbestyrelserne tage stilling til fusion. Hvis der er flertal, bliver der indkaldt til ekstraordinære kongresser i foråret, hvor de delegerede skal stemme om den historiske sammenlægning.

Bliver forslagene vedtaget vil en ny stor hovedorganisation for den danske fagbevægelse med omkring 1.5 million medlemmer være en realitet fra starten af 2019.