Dansk stjerne forlader tysk tophold
Pierre-Emile Højbjerg forlader Bayern i et halvt år. Foto: SO/AP
Bayern München og Pierre-Emile Højbjerg er enige om kontraktforlængelse og lejeaftale. Udlejningen er tæt på.

Den danske fodboldlandsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg er nået til enighed med sin klub Bayern München om en kontraktforlængelse.

Hvis alt falder på plads skal han dog spille det næste halve år i Bundesligaklubben FC Augsburg på en lejeaftale.

- Pierre-Emile skal til Augsburg i et halvt år. Han skal have spilletid. I maj eller juni vil vi så tale om det videre forløb, siger den 19-årige danskers agent Søren Lerby til den tyske avis Bild.

Til TV3 Sport oplyser Søren Lerby også, at aftalen er på plads og at Pierre-Emile Højbjerg var "glad som et barn juleaften", da han først på aftenen fik besked om, at Søren Lerby og Bayern München er blevet enige.

Ingen af klubberne har officielt bekræftet klubskiftet, og det er der ifølge Bayern Münchens pressechef Marcus Hörwick en god grund til. Detaljerne er nemlig ikke helt på plads.

- Vi er enige med både Pierre-Emile og Søren Lerby, men aftalen med FC Augsburg er ikke på plads endnu. Det kommer den formentlig i løbet af torsdagen, siger pressechefen.

I Bayern München har man fortsat masser af tillid til Pierre-Emile Højbjerg. Derfor vender han ifølge Søren Lerby også tilbage til klubben senere.

- Klubben har brug for erfaring og international kvalitet på enhver position og tøver ikke med at købe spillere, der opfylder de betingelser her og nu. Det er Xabi Alonso et eksempel på. Men det betyder i sagens natur mindre spilletid for Pierre, end han bryder sig om.

- Men på længere sigt hører Pierre til i FC Bayern, som han er meget glad for, siger Søren Lerby til TV3 Sport.

Pierre-Emile Højbjerg var ikke med, da Bayern München onsdag genoptog træningen efter julepausen og indledte forberedelserne til sidste halvdel af sæsonen.

Til gengæld skal han øjensynligt med Augsburg til Belek i Tyrkiet om få dage.

/ritzau/