Dansk skuespillerinde afslører: Sådan holder jeg jul
Skuespillerinden Cecilie Stenspil er snart aktuel i den nye sæson af tv-serien Badehotellet. Foto: MOGENS FLINDT/Polfoto
Skuespillerinden Cecilie Stenspil forsøger at give sig selv fri til jul, så hun har masser af tid til at hygge med familien.

De fleste danskere nyder juletiden sammen med familien. Helligdagene betyder for manges vedkommende, at man har fri fra arbejdet, og så er der tid til kvalitetstid med dem, man har kær.

Sådan er det også for skuespillerinden Cecilie Stenspil, der i år har givet sig selv ferie julen over, og hun ser frem til hyggen og samværet med familien.

- En af de skønne ting ved mit fag er, at jeg arbejder meget i perioder. Jeg holder meget af mit arbejde, så det er jeg glad for, men jeg er også glad for, at julen skaber plads til, at man kan være sammen som familie og bare hygge sig og nyde hinanden, siger hun.

I år skal den 36-årige skuespillerinde holde jul med sine forældre og bedsteforældre, og juleaften er meget traditionel med julebag, flæskesteg, and og dans om juletræet. Særligt juletræet og salmerne er vigtige.

- Vi vægter meget højt, at alle skal vælge en julesang, når vi går rundt om juletræet. Normalt er vi mellem 12 og 16 personer, så det bliver en lang tur rundt om træet, men det, synes jeg, er dejligt. Det er jul for mig, siger hun.

Gaverne er ikke så vigtige for skuespillerinden, der fik sit store gennembrud på tv-skærmen i serien "Livvagterne", men hun sætter stor pris på de hjemmelavede af slagsen.

- Min færøske familie sender hjemmestrikkede gaver, og det kan jeg virkelig godt lide. Julegaver behøver ikke være dyre. Det skal mere være en ting, som man har tænkt lige passer til det menneske. Det er de allerdejligste at få, siger hun.

I julemåneden skal der også klippes og klistres, og så har skuespillerinden og flere af hendes veninder en tradition med at bage julekager sammen.

- Vi mødes en flok veninder og bager en helt masse julekager en dag. Det er så hyggeligt. Så bager vi 10-12 forskellige slags. Vi hygger os bare, og hvis vi kommer til at smage på for mange undervejs, må vi jo bage nogle flere, griner hun.

Cecilie Stenspil er snart aktuel i den tredje sæson af tv-serien "Badehotellet", der har premiere den 28. december på TV2.

/ritzau/FOKUS